2 Mayıs 2014 Cuma

Leyla Navaro-İki Boy Ufak Papuç & Betty Mahmudi-Kızım Olmadan Asla


İki Boy Ufak Papuç, Kader hocamızın tavsiyesiydi. Hatırladığım kadarıyla farklı bir okuma grubunda konuşulduğunu ve çok beğenildiğini söylemişti. Toplantı zamanımızın 4'te 3'ünü de aldı doğrusu :) O sebeple Meryem hocamızın tavsiyesi Kızım Olmadan Asla'yı istediğimiz kadar konuşamadık.

Papuç kitabı -ismi çok uzun:)-, okurken sık sık "evet yaa", "hakkaten çok doğru tesbit" diyerek okuyacağınız ve sık sık satır altı çizme gereksinimi duyacağınız bir kitap. Kadının ve erkeğin toplumsal rollerini, kadın erkek çatışmalarını; evlilikler, aile, çocuk, ergenlik bağlamında insan psikojisine dair çeşitli olay örneklemleriyle ele alıyor. Haliyle kadına daha çok hitap ediyor ve normal olarak kadınlardan oluşan bir grubun söyleyecek konuşacak çok fazla hikayesi ortaya çıkıyor :) Evlilik tecrübesi insanın gelişimine, hayata bakışına çok farklı anlamlar katan ve insanı olgunlaştıran bir süreç. Bu ayki toplantıdan çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim.

İkinci kitabımızsa İranlı bir kadının kızıyla birlikte İran'dan kaçışını konu alan bir kitap. Okurken pek beğenmediğim ama bizi İran'ın dünü ve bugünü hakkında konuşturduğu için de mutlu olduğum bir bir kitaptı aynı zamanda. 

Bu da o günün anısına olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder